Wie is Uniekunst?

Gerard van Borren

Welkom op de webpagina van UnieKunst.

Onderstaand vind u het artikel zoals dit geplaatst is in het
NGK nieuwsbrief augustus 2005 nr. 6


Koper kunstenaar
Gerard van Borren


Kunstenaar Gerard van Borren uit Wessem (Limburg)
haalt zijn inspiratie uit het dagelijks leven: de mensen om zich heen,
de natuur en andere impressies van bijvoorbeeld vakanties.

"Op jonge leeftijd was ik al geintresseerd in kunst en werkte ik graag met verschillende materialen om mijn gevoel uit te drukken. Later ben ik me pas echt bewust geworden van de mogelijkheden van het combineren van materiaalsoorten."

Gerard van Borren komt uit een koperslagers familie.
Hij heeft echter jarenlang gewerkt als fijnbankwerker, maar een cursus edelsmeden gaf een draai aan zijn leven. Sinds 2004 is de kunstenaar
beroepsmatig bezig en heeft hij zijn eigen atelier Uniekunst (ja met een K). Voorheen was het werken met metalen vooral zijn hobby. Nu is Gerard met zijn eigen atelier beter in staat zijn passie voor kunst met anderen te delen. Gerard maakt in zijn werkplaats aan huis in hoofdzaak kleine beeldende kunstobjecten van messing, koper en zilver.

De kunstobjecten worden geheel met de hand vervaardigd.
Uniek zijn in kunst is zijn credo: er bestaat geen tweede exemplaar van. Vanzelfsprekend heeft de klant volop de mogelijkheid mee te denken in het ontwerp. De kunstobjecten worden in hoofdzaak in opdracht gemaakt voor particulieren. (Bedrijven zijn uiteraard ook van harte welkom.) Meer functionele objecten, zoals armaturen, levert Gerard aan de tussenhandel. Naast kunstverkoop biedt Uniekunst ook de mogelijkheid van kunstuitleen. Het uitlenen van kunst is een prijsgunstiger alternatief en maakt kunstwerken ook toegankelijk voor mensen met minder draag kracht. Via zijn kunstuitleen biedt Gerard de mogelijkheid om vaker van een ander uniek kunstobject te genieten.

Uniekunst is graag bereid u te woord te staan, telefonisch of per e-mail.